SKZ certificaat behaald

June 16 2020

Connect Products BV heeft volgens uitgebreide testmethoden het SKZ certificaat behaald. In dit certificaat is de waterdampdoorlaatbaarheid getest op onze Seal-it® 250 Silicon-All, Seal-it® 331 Hybri-Coat en Seal-it® 350 Super-All en hebben we uitstekende waarden behaald.

Vocht wordt in een woning in grote hoeveelheden geproduceerd (+/- 10 liter per dag), natuurlijk afhankelijk van het aantal personen in deze ruimte.

Door temperatuurswisselingen verplaatst vocht (waterdamp) zich steeds van zone(‘s) naar zone(‘s). Deze waterdamp wordt ook opgenomen in de ondergrond. Een hogere relatieve vochtigheid betekent ook een hoger vochtgehalte in het materiaal. 

Vocht in een woning zal zijn weg gaan zoeken naar een plek met een lagere luchtvochtigheid (dampdiffusie). Geen goede afdichting betekend dat er op bepaalde plekken (o.a. doorvoeringen) vochtige lucht de constructie en de isolatie binnen 'lekken' en mogelijk afkoelen en condenseren. Om schade zoals houtrot in de constructie te voorkomen dient die condens naar buiten toe te worden afgevoerd.

/files/skz-gecertificeerd.jpg